Lite om oss:

Vi är båda uppväxta med hundar sedan barnsben. Hundar har alltid varit ett sätt att leva...

Nicke växte upp på en stor gård på Gotland och där fanns många hundar av olika raser: blodhund, grand danois, collie och schillerstövare. Nickes far var hängiven stövarjägare. Under senare år fanns även ett antal chesapeake bay retriever.

Anci fick som 13-åring hund i familjen; en blodhund vid namn Robber a k a ”POPPE”. Denna hund fick vid sin första utställning både CERT och BIM och då var utställningsintresset väckt på riktigt. POPPE levde ett långt och lyckligt liv i föräldrahemmet och var en trogen kamrat i alla väder.

1986 träffades Anci och Nicke, och samma dag som de flyttade ihop kom den första gemensamma hunden hem, Early Pearl Tavina, en amerikansk cockerspaniel. Hon fick kort därefter sällskap av ytterligare två amrisar: Southforts X-Tra-X-Tra ”SIMSON” och Southforts Donald Duck ”GIZZEN”. Dessa hundar användes som apportörer vid bl a andjakt och resorna till utställningar var många.

1988 föddes den första kullen. Ur denna kull stannade en ljuvlig black and tan-hane kvar hemma; LP Scuba´s After Dive, ”DIVEN”. Han tävlade lydnad med stor framgång och medförde även att Anci så småningom blev SBK-instruktör.

 

Sökandet efter en något större jakthund började, en mer allround hund. Det dröjde några år innan vi hittade rätt ras - WEIMARANER! Denna underbara ras har funnits hos oss sedan 1993 och skall så förbli. Har man väl lärt känna denna underbara ras som weimaranern är, är det inte svårt att förstå att vi föll pladask!

Vår första weimaraner, LPI SECH SEJCH DKCH INTCH Disodil´s Metall Jacket ”ASTI”, var föregångare i mångt och mycket och kom att bli vår stamtik. Hon var vår första utställningschampion och Sveriges första jaktprovschampion! Hon har många framgångsrika barn och barnbarn efter sig, varav vi behöll en tik ur ASTIs första kull: SECH SEJCH Scuba´s Barfüssige Barbara, ”BABBEN”. Innan dess, hade weimaraner nummer två införskaffats, en halvsyster till ASTI, SECH Disodil´s Dis O Dimma ”DISA”.

 

Vår första weimaranerkull föddes 1996. Scuba´s är idag den "äldsta" aktiva kenneln. Vi har inte många kullar, någon kull per år. För oss är det inte kvantitet som räknas - utan kvalitet! Uppfödningen är liten, baserad på våra tikar och fäder med dokumenterade jaktliga egenskaper (såväl som ypperliga jakthundar).  

Idag har vi fyra weimaraner hemma, tikar i tre generationer. Den äldsta är tolv år och hennes barnbarn är snart ett år.

Våra hundar används i första hand som jakthundar och naturligtvis är de goa familjemedlemmar. Våra hundar bor inne och sover i våra sängar... Vi startar ofta på jaktprov och ställer ut, vi tränar/tävlar drag, lydnad och viltspår.

Av våra egna weimaraner hemma (genom åren totalt 7 stycken), har vi tillsammans hittills fört fram 4 jaktprovschampions, 6 utställningschampions och 2 viltspårprovschampions. Det har väl också hänt att vi haft någon annans hund på träning/start på prov och varit deras ägare behjälpliga och meriterat dessa. Våra valpköpare och vänner hjälper vi gärna i sin träning och stundtals är vi även instruktörer åt andra jakthundsklubbar. Vår uppfödning har premierats med fina priser och utmärkelser, bland annat förärades vi år 2009 med Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris. År 2019 tilldelades kenneln med det finaste man kan få som uppfödare - Hamiltonplaketten. Stort tack till alla våra valpköpare som bidragit till det!

Vi har båda varit och är väldigt aktiva i diverse hundklubbar. Nicke blev färdig jaktprovsdomare år 2001 och Anci blev färdig med sin exteriördomarutbildning (weimaraner) år 2007.

Varje år har vi valpträff för våra valpköpare, där vi jagar, tränar och umgås, ibland blir det även prov. Våra valpköpare och vänner vet att de har en stående inbjudan att komma och jaga eller träna hos oss. Alla våra valpköpare vet att de alltid kan kontakta oss; vi finns där för dem!

Välkommen att kika runt på vår hemsida och läsa mer om oss och våra hundar!

Anci & Nicke Niklasson, Scuba´s kennel


 

 

Nicke med våra tre dubbelchampions - tre generationer.
© Olof Backström

Fakta om oss:
Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris
SWeiKs Bruksuppfödarpris i brons, silver, guld och guld högre valör.
SWeiKs Bruksavelspris i 3x brons, 2x silver och 2x guld
SWeiK VP Årets Bruksuppfödare 2004, 2006 och 2009

Vi är medlemmar i:
Svenska Kennelklubben (SKK) sedan 1986
Svenska Weimaranerklubben (SWeiK) sedan 1994
Dansk Weimaranerklub (DWK) 2000-2010
Svenska Vorstehklubben (SVK) sedan 1994
Svenska Brukshundklubben Öland (SBK och ÖBHK) 1988-2008
Finska Weimaranerklubben 2006-2008
The Weimaranerclub of Great Britain sedan 2008

Provledare SVK
Provledare SWeiK
Under utbildning mentalbeskrivare SWeiK/SKF/SVK
Ordförande i valberedningen SWeiK -2004
Jaktprovsdomare SWeiK
Vice ordförande i Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar 2005-06
Ordförande i Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar
Vice ordförande i Specialklubb för Domarkommittén i Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar
Ordförande i Borgholms JaktvårdskretsDomaruppdrag

Ringsekreterare SKK
Tävlingssekreterare SBK
SBK Instruktör i hundtjänst
Utbildad mentalkunskap steg 1 SBK
SKK avelsrådskurs steg 1 och 2
Styrelseledamot ÖBHK i tio år såsom sekreterare, vice ordförande
och ordförande
Provledare SWeiK
Sekreterare i SWeiK 1994-2000
Webmaster SWeiK 1998-2007
Ordförande i SWeiK 2001
Avelsråd i SWeiK 1998-2009, 2019-2022
Kennelkonsulentutbildning SKK 2000
Vice ordförande i SWeiK 2002-05, 2020-2022
Vice ordförande i Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar 2002-04,
tillika jaktprovsansvarig
SKFs Avelskommitté, ledamot 2007-11
Webmaster SKF 2008-10
Styrelsesuppleant och ledamot i Småland-Ölands KennelKlubb 2011-2015
Exteriördomare weimaraner, breton, kleiner münsterländer, korthårig vorsteh, strävhårig vorsteh
Domaruppdrag